Slavni oldtajmer iz Požege

U Požegi se nalazi oldtajmer koji već dve i po decenije privlači pažnju javnosti. Reč je o kabrioletu Peugeot 404 Injection, koji je imao filmsku i muzičku karijeru, a od nedavno može se videti i u jednom reklamnom spotu koji se emituje na srpskim televizijama.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.06.2012.

09:56

Default images

Peugeot 404 Injection proizveden je u nešto više od 2.000 primeraka, a jedan od preostalih automobila već 25 godina je u vlasništvu Slavoljuba Đurića iz Požege.

Slavoljub kaže da je još 1972. godine “bacio oko” na njega, ali ga je kupio tek deceniju i po kasnije. Njegov Peugeot imao je i burnu istoriju, a osim što je iz ograničene serije, Slavoljub tvrdi da je ovaj automobil jedinstven u Srbiji.

"Iako ima još jedan primerak u Arilju, on verovatno više nije u funkciji”, objašnjava Slavoljub Đurić i dodaje da je njegov Peugeot imao sreće s obzirom da ga je on kupio i produžio mu život.

“Njegov prvi vlasnik rekao je da je automobil korišćen u filmu u kome je igrao Žan Pol Belmondo koji ga je i vozio u tom filmu", kaže Slavoljub Đurić.
Iako je iz Pariza stigao u malu Požegu, nije pao u zaborav, već je uvek privlačio pažnju gde god da se pojavi, pa su ga tako zapazile i sestre Kovač.

"Sestre Kovač su snimile spot u Beogradu, a posle toga i još jedan za špansku televiziju, da bi se Peugeot zatim pojavljivao i na nekim lokalnim manifestacijama, kao i u spotovim lokalnih muzičkih bendova”, kaže Slavoljub i napominje da je poslednji angažman njegovog automobila bio u novoj reklami za Daliju.

Prema rečima njegovog vlasnika u održavanje Peugeota uloženo je preko 32.000 evra, ali on nema nameru da ga prodaje, jer ga za automobil vezuju brojne lepe uspomene.

Pogledajte video prilog sa pričom o ovom automobilu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: