Audi zagolicao maštu ljubitelja A6

Nemački proizvođač premium automobila kompanija Audi objavila je prvi teaser nove generacije limuzine A6.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 19.12.2017.

20:30

Audi zagolicao maštu ljubitelja A6
Foto: Screenshot

U snimku koji su kreirali mladi autori se ne otkriva apsolutno ništa osim da će popularna "šestica" debitovati 2018. godine. Autori su se fokusirali na tri ključne karakteristike koje najviše odlikuju A6 – digitalizacija, performanse i komfor.

Za sada je poznato samo da će nova Audijeva limuzina biti bazirana na MLB evo platformi, da će biti lakša ali i veća u odnosu na aktuelni model.

U ponudi će se naći četvorocilindrični i šestocilindrični dizel i benzinski agregati, u zavisnosti od tržišta. Prvo će se pojaviti sedan, a potom karavan i allroad verzija.

Zvanična promocija novog Audi A6 očekuje se u martu na Sajmu automobila u Ženevi, ali bi nekoliko nedelja ranije mogla da bude organizovana online premijera.

Početkom ove godine su se pojavile špijunske fotografije nove "šestice", a očekuje se da automobil bude opremljen sličnom tehnologijom kao i A8, poput Audi Traffic Jam Pilot sistema, koji omogućava vozilu autonomiju pri brzini do 60 kilometara na čas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: