Bugatti može i za 10.000 dolara ali...

Početna cena Bugattija Chiron je 2,6 miliona dolara, a za "samo" 10 hiljada zelenih novčanica može se nabaviti verna replika u razmeri 1:8.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 01.09.2016.

13:11

Bugatti može i za 10.000 dolara ali...
Foto: Amalgam Collection

Za kupce Chirona, koji su već uplatili depozit u visini od 250.000 dolara, stavka od 10.431 dolara, koliko tačno košta umanjeni model, prava je sitnica. Naročito ako se zna da je replika dužine 57 cm, recimo, tri puta jeftinija od seta pneumatika za ovaj Bugattijev automobil.
Foto: Amalgam Collection
Umanjeni model ručno proizvodi firma Amalgam Collection, a prilikom izrade koristili su originalne projektne crteže Chirona koje su dobili direktno od Bugattija. Kopija je zatim prošla strogu kontrolu od strane dizajnera i inženjera kompanije Bugatti, kako bi se potvrdilo da je maketa u potpunosti verna originalu.
Foto: Amalgam Collection
Jedan primerak izložen je u prodajnom salonu u Londonu, pored originalnog Chirona, s obzirom da Amalgam Collection verovatno računa na to da će kupci ovog superportskog automobila želeti da u kolekciji imaju i kopiju koju bi mogli da pokažu prijateljima u svojoj dnevnoj sobi.

Za one kojima je mnogo da za običnu maketu daju 10.000 dolara, u ponudi je i replika u razmeri 1:12, koja je dostupna za 1.636 dolara.
Foto: Amalgam Collection
.
Foto: Amalgam Collection
.
Foto: Amalgam Collection
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: