Japanska policija dobila nove sportske automobile

Tokijski policajci možda nemaju tako atraktivni vozni park kao njihove kolege iz Dubaija ili Abu Dabija, ali mogu da se pohvale prestižnim sportskim automobilima.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.05.2016.

12:55

Japanska policija dobila nove sportske automobile

Saobraćajna policija japanskog glavnog grada bogatija je za tri Nissana 370Z Nismo. Automobili su za potrebe svoje nove uloge na putevima dobili crno-belu spoljašnjost i dodatnu svetlosno-zvučnu signalizaciju.
Nissan 370Z (koji u Japanu nosi oznaku Fairlady Z) pre toga je dorađen u sportskom odeljenju "Nismo" u Jokohami, gde je pored ostalog dobio i specijalne 19 inčne alu felne, snažnije kočnice i poboljšano oslanjanje.
Ispod haube se nalazi poznati 3.7 litarski V6 benzinac koji u ovoj konfiguraciji proizvodi 344 ks. Snaga se na točkove prenosi pomoću šestobrzinskog manuelnog menjača, a automobil iz mesta do stotke ubrzava za svega 5,2 sekunde, što će dobro doći tokijskim policajcima ako budu morali da se upuste u jurnjavu za vozačima koji prekrše zakon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: