Osveta električnog automobila

Od reditelja filma "Ko je ubio električni automobil" dolazi još jedno ostvarenje koje će nam dozvoliti da zavirimo "iza zavesa" elektromobilske industrije.

Izvor: B92

Utorak, 14.12.2010.

11:55

Default images

Odmah da naglasimo da se ne radi o nastavku, jer to ne bi imalo smisla. Prvi film je govorio o "kasapljenju" električnih automobila, dok se u drugom obrađuje tema masovne proizvodnje istih.

U "Osveti električnog automobila" reditelj Chris Paine vodi nas iza "pozornice" velikih proizvođača kao što su General Motors, Nissan i Tesla Motors. Filmska ekipa je tokom dve godine okom kamere pratila Boba Lutza (bivšeg potpredsednika General Motorsa), Elona Muska (izvršnog direktora kompanije Tesla Motors) Carlosa Ghonsa (izvršnog direktora Nissana) i Grega Abbotta zvanog Gadget - automobilskog entuzijastu koji samostalno benzinske automobile pretvara u električne.

Film stiže u američke bioskope na proleće 2011. godine, a trailer se već našao na YouTubeu. Da li će film stići i do evropskih bioskopa, ostaje nam da vidimo.



M. A.

Evropski auto godine: Nissan Leaf

GM pokrenuo proizvodnju Volta

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: