Ponedeljak, 06.12.2010.

08:01

Audi: Napajanje solarnom energijom

Budućnost automobila je električna energija, znaju to i vrapci na grani, ali mnogi poklonici takve automobilske evolucije, svesno ili nesvesno, zanemaruju to da postojeći izvori električne energije takođe nisu ekološki prihvatljivi.

Izvor: B92

Default images

Iako smo još uvek daleko od značajnijeg korišćenja obnovljivih izvora energije u automobilskoj industriji, pohvalno je videti da se pojedini proizvođači automobila ipak kreću u tom smeru.

Audi je odlučio da preuzme na sebe inicijativu i da proširi količinu solarnih panela na krovu svojih pogona na 7.500 kvadratnih metara do kraja 2010. godine.

U Audiju veruju da će na taj način generisati 460 MWh električne energije, dovoljno da se zadovolje potrebe 180 domaćinstava godišnje.

Trećinu prikupljene energije Audi će iskoristiti za potrebe pogona i napajanje svojih električnih automobila e-tron, dok će ostatak biti vraćen u okolnu električnu mrežu, poručili su iz kompanije.

Izvor - tportal

Audi koncepti: A1 E-tron i A8 Hybrid

Pročitajte više o Audiju R4 e-Tron roadsteru

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: