FIAT 500L stigao u SAD

Brod sa prvih 3.000 automobila FIAT 500L za severnoameričko tržište stigao je na svoje odredište.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 25.05.2013.

13:37

Default images

Planiranih 3.000 automobila FIAT 500L sa Severnu Ameriku opremljeni su potpuno novim motorom 1,4 MultiAir Turbo. Ovaj motor je posebno dizajniran za severnoameričko tržište.
Razvija maksimalnu snagu od 160 KS i najveći obrtni moment od 250 Nm.

Dostupan je sa manuelnim, šestostepenim menjačem ili šestostepenom transmisijom sa duplim kvačilom.
FIAT 500L ocenjen je sa 5 zvezdica na EuroNCAP testu i prema saopštenjiu proizvođača iz Kragujevca, jedini je model u svom segmentu sa konstantnim porastom prodaje u Evropi, uprkos nepovoljnoj ekonomskoj situaciji. Do sada je pristiglo oko 43.000 porudžbina sa evropskog tržišta.
Iz fabrike takođe saopštavaju da ovi podaci potvrđuju ogroman potencijal modela 500L. “FIATov “City Lounge” model savršeno kombinuje osobine koje obično ne idu zajedno: kompaktne spoljašnje dimenzije tipične za B segment sa performansama, prostranim enterijerom i bogatom opremom tipičnim za C segment. I sve to po povoljnoj ceni za gradski automobil uz dodatnu vrednost koja se ne može naći na drugom mestu: izražen karakter modela FIAT 500, istinske ikone italijanskog dizajna”.
Kao druge karakteristike modela 500L od kojih fabrika očekuje da donesu uspeh na tržištu navode se smanjena emisija izduvnih gasova i potrošnja goriva, širok izbor konfiguracije prostora za putnike i izuzetna fleksibilnost rešenja prostora za prtljag.
S obzirom na to da mnogi proizvođači dizajniraju svoje modele sa veoma malim staklenim površinama zbog kojih enterijeri ostaju slabo osvetljeni, u FIAT-u očekuju da će panoramski prozori na modelu 500L doprineti popularnosti jer garantuju najbolju vidljivost u ovom segmentu.

Ponuda je nedavno proširena sa dve nove opcije motora: 1,6 MultiJet II od 105 KS i 0,9 TwinAir Turbo od 105 KS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: