Bulevar: Trotoari kao parkiralište

Nepropisno parkiranje na trotoarima u Bulevaru kralja Aleksandra ugrožava posao na gradilištu, narušava kvalitet izvedenih radova, a ujedno i ometa kretanje pešaka najdužom beogradskom ulicom. Izjavio je ovo gradski menadžer Aleksandar Bijelić prilikom obilaska radova u Bulevaru, koji se privode kraju.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 25.08.2010.

09:59

Default images

Iako je Gradska uprava pre nekoliko dana uputila apel sugrađanima da poštuju saobraćajne propise i ne parkiraju svoja vozila na trotoarima, 24. avgusta je za nepuna dva sata uklonjeno 26 "divlje" parkiranih automobila. Zbog ovog problema čak 50 kazni se dnevno napiše u Bulevara kralja Aleksandra.

- Prilikom ostavljanja vozila na trotoarima dolazi do pucanja i naprslina na pločniku, a oštećuje se i podloga ispod - upozorio je Bjelić. - Šteta koja se ovom prilikom napravi kreće se od nekoliko hiljada dinara, pa do nekoliko hiljada evra. Za grad je to veliki trošak, jer nam je cilj bio da za što manju cenu dobijemo što veći kvalitet, i to u što kraćem roku.

Gradski menadžer još jednom je apelovao na sve koji imaju potrebu da svoje vozilo zaustave u Bulevaru kralja Aleksandra da to ne čine na mestima koja nisu obeležena, a pogotovu da se ne parkiraju na trotoare.

Sličan problem Gradska uprava imala je i u Požeškoj ulici, gde su vozači u početku poštovali apel gradskih čelnika, ali su kasnije počeli da se parkiraju gde stignu. Sanaciju štete na trotoarima sada plaća grad Beograd.

Stubići

Aleksandar Bijelić je istako da bi bilo veoma ružno da se za šest meseci ili godinu dana rekonstrisani Bulevar ograniči stubićima kako bi bilo sprečeno parkiranje na trotoaru.
- Nigde u Evropi se više ne postavljaju stubići, a to je jedino još u Srbiji praksa, jer, očigledno visoki trotoari nisu dovoljna opomena - naglasio je Bijelić.

Izvor - NovostiOnline

Bulevar: sve podređeno automobilima

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: