"Beogradu nedostaje 5.000 parking mesta"

Gradske vlasti još jednom su najavile izgradnju novih javnih garaža u centru Beograda, u kome prema rečima gradskog menadžera, Gorana Vesića, nedostaje 5.000 mesta za parkiranje vozila.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.08.2015.

14:48

Default images

Vesić je izjavio da veruje da će do kraja godine biti gotov projekat podzemne garaže na Studentskom trgu, a da će 2016. početi izgradnja te garaže. Kako kaže, garaža na Studentskom trgu trebalo bi da ima 750 parking mesta.

Pored toga, predviđeno je i projektovanje dodatnih spratova u garaži na Obilićevom vencu koja je najopterećenija garaža u gradu i gde će biti 220 novih parking mesta.

Navodeći da su te dve garaže važne iz više razloga, istakao je da u gradu nedostaje oko 5.000 parking mesta.

On je podsetio i da deo grada između Zelenog venca, Ulice Braće Jugović, Pariske i Trga Republike, polako postaje pešačka zona.

''Ne možete zatvoriti ulice, a da pritom ne omogućite ljudima da mogu da se parkiraju", rekao je Vesić i dodao da će garaže Studentski trg i Obilićev venac imati deo koji će biti namenjen stanarima tog kraja koji će moći pod povoljnijim cenama da parkiraju svoje automobile.

On je najavio da će, kroz javno - privatno partnerstvo, 2016. početi izgradnja još nekih garaža.

''Parking servis već ima 16 lokacija koje su spremne, a biće i drugih garaža koje planiramo da radimo'', rekao je Vesić.

U planu izgradnja garaže kod Brankovog mosta, ispod brda na kome je obeležje prvog Samita nesvrstanih.

Kako je rekao, planirana je izgradnja i garaže ispod Trga Republike, u Pariskoj i na još nekoliko garaza kako bi se omogućilo ljudima da se parkiraju oko buduće pešačke zone.

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: