Preti joj tri godine zatvora: Nemica upala na hindu nastup na Baliju i skinula se gola VIDEO

Nemačkoj turistkinji Darji Tuščinski (28) odbijena je karta za hindu plesni šou na Baliju, zbog čega je odlučila da upadne na događaj i skine se u znak protesta.

Život

Izvor: B92

Subota, 27.05.2023.

11:08

Preti joj tri godine zatvora: Nemica upala na hindu nastup na Baliju i skinula se gola VIDEO
Foto: Profimedia

Mogla bi da dobije skoro tri godine zatvora zbog golog divljanja na svetoj predstavi u hramu, prenosi Dejli mejl.

Ceo incident je snimila kamera, može se videti kako Darija samouvereno korača pored plesača pre nego što je pozirala na platformi iznad njih i na silu otvorila velika pozlaćena vrata. Kada je jedan od meštana pokušao da je zaustavi, ona mu se naklonila i počela da imitira pokrete plesača. Zatim je sišla sa platforme i kleknula pored svetilišta kao da se moli.

Šokirana publika je gledala kako se Darja golišavom povorkom vraća na binu, ali ovoga puta ju je zaustavilo obezbeđenje. Žena je privedena i predata policiji, a preti joj kazna od dve godine i osam meseci ukoliko se utvrdi da je prekršila zakone o remećenju javnog reda i mira.

Video pogledajte ovde.

"Incident se dogodio na bini hotela Puri Saravati u Ubudu, u provinciji Gianiar. Tokom boravka u bungalovu, ostali turisti su je često viđali kako hoda okolo potpuno gola," rekao je portparol policije Stefanus Satake Baju Setjanto.

Osoblje se izvinilo gledaocima u hramu i izvelo ritual kako bi uklonilo lošu energiju iz prostora. Darju je policija odvela na testiranje na drogu i alkohol, ali rezultati još nisu poznati. Pretpostavljaju da je bila u lošoj materijalnoj situaciji i bila pod stresom kada joj je odbijen ulazak na predstavu u kojoj žene u narodnim nošnjama igraju ples u čast bogova.

Ulaznice za predstavu koštaju 100.000 indonežanskih rupija, ili nešto više od 6,20 evra. Šef lokalnog veća Vaian Vidana rekao je da je Darja ispitana u policijskoj stanici pre nego što je odvedena u bolnicu na fizički i psihološki pregled. Prema članu 281 Krivičnog zakona zemlje, zabranjena su dela koja krše javnu pristojnost i moral. Ovo se odnosi na javno ispoljavanje naklonosti, ljubljenje ili grljenje, nošenje otkrivajuće odeće ili svlačenje u javnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: