Život

Sreda, 03.05.2023.

13:49

Kakva kazna čeka K. K. posle masakra na Vračaru? "Oni su krivi..."

Dečak K. K. sumnjiči se da je danas u napadu u OŠ "Vladislav Ribnikar" usmrtio devet osoba, od toga osmoro dece i radnika obezbeđenja, a pojavile su se informacije da je čak imao i spisak.

Izvor: B92, A. N.

Kakva kazna čeka K. K. posle masakra na Vračaru?
FOTO Amir Hamzagic/ATAImages

Načelnik Policijske uprave grada Beograda Veselin Milić rekao je na konferenciji za medije da je učenik pozvao policiju i rekao: "Ja sam Kecmanović Kosta", i javio da kaže da je pucao na više lica.

Psiholog Biljana Lajović navela je ranije za TV Prva da je ovo nešto čega smo se pribojavali i istakla da se "ogromna nevolja krila iza njega"..

Takođe, psiholog Nevena Čalovska Hercog objasnila je za B92.net da "smo prešli krajnju granicu" i dodala da bi u ovakvim situacijama trebalo da se posebna pažnja obrati na decu koja su bila izložena ovom užasu.

Ko je odgovoran?

Spisak meta koji je navodno napisao K. K, foto: TANJUG/ STR/ bg
Dečak K. K. je uhapšen pošto je pucao u osobe u školi. Prema nezvaničnim informacijama, on je došao sa pet šaržera, a navodno je imao i eksploziv. Sada se, međutim, postavlja pitanje da li može K. K. kriviično odgovora, s obzirom da je maloletnik.

Advokat Milica Mladenović je kategorična i navodi da to po zakonu nije moguće.

"Ne može krivično da odgovara, jer je maloletnik, tj mlađe maloletno lice s obzirom da ima 14 godina. Sudiće mu se kao maloletniku i kao takvom mu se mogu izreći samo vaspitne mere ( član 9.ZOMUKD), a u članu 11. piše koje su te mere", navela je advokat.

U međuvremenu se pojavila informacija da su roditelji osumnjičenog uhapšeni, a ona je navela da je ovo propust roditelja, komentarišući navode koji su se pojavili povodom korišćenog oružja u napadu.

"Moje mišljenje je da je propust i odgovornost na roditeljima, s obzirom da su u kući imali oružje koje su držali na neadekvatan način, jer ako je već maloletnik mogao da ga uzme, pritom napuni i iskoristi, oni su krivi jer ga nisu obezbedili na adekvatan način u tom smislu", objasnila je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

148 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: