Vesti -

Kanje Vest veličao Hitlera – čeka ga ozbiljna kazna

Reper Kanje Vest mogao bi da dobije zabranu ulaska u Australiju zbog izjava u kojima je veličao Adolfa Hitlera i otvoreno podržavao nacizam. Australijski savezni ministar izjavio je da bi reperovo putovanje u Australiju moglo neslavno da se završi i zbog njegovih antisemitskih primedbi. Ministar Džejson Klar rekao je da će mu odbiti vizu.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Ne znam da li se Kanje već prijavio za vizu, ali ljudima poput njega, koji javno govore takve stvari, ulaz u Australiju je zabranjen. Guglajte slobodno šta je rekao, on je obožavatelj osobe koja je ubila šest milijuna Jevreja", izjavio je.

"Ako se i prijavi za vizu, proći će kroz isti proces i postaviće mu ista pitanja kao i ostalim ljudima s takvim stavovima", zaključio je. Jevrejska zajednica Australije pisala je emigracijskom ministru Endruu Žilesu i tražila da se Vestu zabrani ulazak u zemlju.

Navodno je već u Australiji

"Vest je poput gromobrana za sve ekstremiste, antisemite i neonaciste. Koristi gomilu antisemitiskih izjava i mi mislimo da je veliki rizik pustiti ga u zemlju", rekao je Dejvid Adler, predsednik zajednice Jevreja. Kako pišu neki strani mediji, Kanje je navodno već stigao u Australiju i to kako bi posetio svoju navodnu novu suprugu, arhitektu iz Melburna Bijanku Censori.

Podsetimo, Kanje je prilikom gostovanja kod kontroverznog Aleksa Džonsa rekao da je "čuo neke dobre stvari o Adolfu Hitleru" i uz to mu je još izrekao hvalospev.

"Taj čovjek je izgradio autoputove, izumeo je mikrofon koji mi pevači danas koristimo, ne možete reći da Hitler nije radio dobre stvari", rekao je između ostalog Kanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 134 idi na stranu