Morgan Frimen je tokom dirljivog performansa u Kataru nosio samo jednu rukavicu – razlog tragičan

Legendarni američki glumac Morgan Frimen sinoć je, dirljivim performansom, upotpunio otvorenje Svetskog prvenstva u Kataru. Tokom svog govora s porukom jedinstva i zajedništva, nosio je samo jednu rukavicu, a iza svega se krije tragičan razlog.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.11.2022.

08:56

Morgan Frimen je tokom dirljivog performansa u Kataru nosio samo jednu rukavicu – razlog tragičan
Foto: Profimedia

Frimen je privukao veliku pažnju javnosti tokom svog sinoćnjeg govora na otvorenju Svetskog prvenstva u Kataru, gde mu se na sceni pridružio i ambasador spektakla Ghanim Al Muftah.

No, osim dirljive poruke koju je glumac poslao javnosti, nekima je za oko zapala i rukavica koju je oskarovac nosio samo na svojoj levoj ruci. Iza svega se krije tužan i tragičan razlog.

Naime, reč je o kompresijskoj rukavici koju 85-godišnji glumački veteran nosi već godinama, otkako mu je leva ruka ostala paralisana nakon sabraćajne nesreće pre 14 godina.

Iako je glumac nosi već gotovo godinama, inače vešto skriva svoju ruku, pa i samu rukavicu, no ovoga puta odlučio je da je zadrži na ceremoniji otvaranja SP-a, zbog čega je naročito zapala za oko javnosti.

Frimen je nakon nesreće 2008. godine pretrpeo teške povrede i imao je sreću da je ostao živ. Njegov automobil, koji se više puta prevrnuo, završio je u jarku, dok su glumca s mesta nesreće odveli helikopterom.

Frimen i danas trpi stalne bolove zbog hroničnog stanja mišića - fibromijalgije, koja proizlazi iz slomljenog ramena koje je zadobio u nesreći. Njegova ruka je zadobila teško oštećenje živca, koje čak ni lekari nisu uspeli da poprave, a kompresijska rukavica mu služi za održavanje protoka krvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: