Voters o završetku rata sa Rusijom: "Ne odgovara to Zapadu, boriće se do poslednjeg Ukrajinca"

Suosnivač benda Pink Flojd, Rodžer Voters, smatra da bi Ukrajinci sutra mogli da prestanu da ratuju ukoliko SAD sednu zajedno sa Rusijom i sklope mir.

Život

Izvor: CDM

Ponedeljak, 15.08.2022.

16:23

Voters o završetku rata sa Rusijom:
Foto:EPA/ETTORE FERRARI

Voters je rekao da se čini da je Zapad rešen da se bori "do poslednjeg Ukrajinca", jer se od prodaje oružja može zaraditi bogatstvo, dok američke elite žele da vladaju svetom.

"Po mom mišljenju, to se može zaustaviti sutra. Sve što je potrebno jeste da Amerikanci dođu za sto i kažu – Okej, idemo sa sporazumima iz Minska i onda bi bilo gotovo", rekao je Voters.

Voters je istakao da se aktuelni predsednik Ukrajine Zelenski kandidovao na platformi pridržavanja Minskih sporazuma i okončanja građanskog rata započetog posle ilegalnog puča u Kijevu 2014. godine i da je na osnovu toga za njega glasalo 73 odsto Ukrajinaca, "tako da nisu morali da imaju rat".

Upitan da li Zapad želi da se sukob završi, Voters je odgovorio: "Ne, naravno da ne želi".

"Ne, oni nemaju interesa da to okončaju. Boriće se do poslednjeg Ukrajinca. A ako žele da se to završi, zašto to ne okončaju? Zato što je to u njihovim rukama, oduvek je bilo. To je u rukama NATO, u rukama je Džoa Bajdena, i ako nije, to je njegovo… ko god da vuče konce. Ne žele da se to završi jer treba zaraditi ogromno bogatstvo", rekao je Voters, govoreći o oružju vrednom milijarde dolara koje SAD i zemlje NATO šalju Kijevu.

Rodžer Voters, godinama otvoreni aktivista za ljudska prava, rekao je da je njegov stav da "sva naša braća i sestre, širom sveta zaslužuju jednaka prava bez obzira na njihovu etničku pripadnost, veru ili nacionalnost", kao što je navedeno u Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima.

Pojedine političare označava kao "ratne zločince", a među njima je i američki predsednik Džozef Bajden. to je kroz video-montažu predstavljeno na njegovoj novoj koncertnoj turneji. Voters je branio taj izbor u prošlonedeljnom intervjuu za CNN, koji je stekao veliku pažnju na društvenim mrežama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: