Region 0

07.05.2024.

9:15

Milivoje Katnić započeo i štrajk žeđu

Prema informacijama podgoričke Pobjede, na zahtev SDT-a angažovana su dva veštaka psihijatrijske struke da procene da li je nekadašnji GST Milivoje Katnić u stanju da prati istragu i učestvuje u saslušavanju svedoka, budući da je započeo i štrajk žeđu.

Izvor: Tanjug

Milivoje Katnić započeo i štrajk žeđu
Profimedia

Podeli:

Nakon što su dva veštaka konstatovala da je Milivoje Katnić, iako duže štrajkuje građu, "nepomućene percepcije i sposoban za rasuđivanje", specijalni državni tužilac Miloš Šoškić je zatražio da se angažuje – i treći veštak.

To je bio razlog, kažu izvori Pobede iz UIKS-a, da se Milivoje Katnić odlučio na poslednji i očajnički korak i od juče u 13 sati počeo je i štrajk žeđu, što mu dodatno ugrožava život.

Zdravlje Milivoja Katnića, koji je pre četrdesetak dana preležao plućnu emboliju, dodatno je narušeno štrajkom glađu na koji se odlučio još 14. aprila, kada mu je određen pritvor do 30 dana.

Nakon 23 dana gladovanja, njegovo zdravstveno stanje je značajno pogošano, a pre sedam dana je na kratko boravio u Kliničkom centru jer je prestao da uzima lekarsku terapiju, ogorčen nereagovanjem vrha SDT-a na njegove pisane pritužbe što mu se ne dozvoljava da saslušava svedoke.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: