Život

Ponedeljak, 13.06.2022.

12:14

Princ Endru u zapećku čuvene ceremonije: Prinčevi lobiraju kod kraljice da ne popušta

Kontroverzni princ Endru danas se dramatično povukao iz javnog nastupa viteškog reda podvezice u dvorcu Vindzor, uprkos tvrdnjama da se zalaže za povratak kraljevskim dužnostima. Očigledno, princ Čarls i princ Vilijam poručili su kraljici da ne popusti, piše "Daily Mail".

Izvor: Jutarnji list

Princ Endru u zapećku čuvene ceremonije: Prinčevi lobiraju kod kraljice da ne popušta
Foto: Profimedia

Navodi se da je vojvoda od Jorka uveravao svoju 96-godišnju majku da mu se vrati pređašnji status i da mu se dopusti povratak na zvanična događanja, ali Čarls i Vilijam "lobirali su kod kraljice" oko njegove prisutnosti.

Svi se ograđuju od princa Endrua, čak i princ Vilijam

Endru (62) takođe želi da se njegova ceremonijalna uloga pukovnika Grenadirske garde vrati. Isto tako, zalaže se za to da njegove ćerke Beatris i Eugenija postanu članice kraljevske porodice dok princ Čarls pokušava da smanji broj članova kraljevske porodice.

Endru je lišen zvaničnih dužnosti početkom godine kada se pripremao da plati nagodbu od više miliona funti seksualnoj robinji Džefrija Epstina, Virdžiniji Roberts Đufre, kako bi sprečio njene optužbe o seksualnom zlostavljanju koje on poriče.

Vojvoda od Jorka, koji je pre nedelju dana propustio proslavu jubileja jer je bio zaražen kovidom, povukao se s jučerašnje ceremonije Reda podvezice, uprkos tome što je bio član drevnog viteškog reda.

U poslednjem okretu u koreografiji, princ je odustao od učestvovanja u ceremoniji, ali i dalje su mu dopustili da se pridruži privatnom ručku s kraljicom i ostalim članovima reda.

Inače, Bakingemska palata je insistirala da Endru bude deo ceremonije, jer mu je tu čast dala kraljica lično. Uprkos tome, iza kulisa vladala je duboka zabrinutost zbog skandaloznog princa na svečanosti. Takođe, plašili su se da bi mogao da bude izviždan.

Nikad kraja skandalima princa Endrua, progovorila maserka: "On je nezasita seksualna štetočina"

Navodi se da ga je kraljica zamolila da se kloni javnosti i da prisustvuje samo privatnim elementima ovog događaja. Takođe se čini da je njegova želja da je zastupa u Royal Ascotu odbačena. Uprkos svemu, on ostaje deveti u redu za presto, ali i državni savetnik, što znači da će se zauzeti za kraljicu ako ona ostane nesposobna, a Čarls i Vilijam budu u inostranstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

16 h

Podeli: