Društvo 0

15.05.2024.

9:53

U Zrenjaninu se radi punom parom: Asfaltiranje, proširenje ulica, izgradnja novih parking mesta FOTO

Radovi na obnovi saobraćajne infrastrukture u gradu i naseljenim mestima nastavljaju se nesmanjenim intenzitetom i u proteklom periodu asfaltirano je još sedam ulica, dok su u još nekoliko radovi u toku.

Izvor: B92.net

U Zrenjaninu se radi punom parom: Asfaltiranje, proširenje ulica, izgradnja novih parking mesta FOTO
Grad Zrenjanin

Podeli:

U Gundulićevoj ulici u Zrenjaninu počeli su zemljani radovi na izgradnji novih parking mesta, navodi se na zvaničnom sajtu Grada.

Novu asfaltnu podlogu dobile su ulice Šumadijska (MZ "Zeleno polje"), Jovana Dučića, Ilindenska i Tetovska (MZ "Sava Kovačević"), Ruvarčeva i Olge Ubavić (MZ "Centar"), Janka Veselinovića (MZ "Sonja Marinković"). Šumadijska je asfaltirana između ulica Baranjske i Milentija Popovića, u punom profilu i dužini od 160 metara. Po 320 metara duge su Ilindenska i Tetovska, dok je nešto kraća Jovana Dučića, sve tri u naselju "Mužljanska kolonija" i one su rehabilitovane u potpunosti.

Radovi na proširenju ulica odvijaju se u Zrenjaninu, ulicama Žabaljskoj i Bogdana Tedosina, Ulici dr Mladena Stojanovića u Elemiru i Lenjinovoj u Melencima. U Tomaševcu se izvodi rehabilitacija dela glavne ulice, ka putu za Kovačicu i u toku su pripreme za asfaltiranje.

Grad Zrenjanin

U delu Žabaljske u kom se odvijaju radovi, dužine 365 metara, vrši se iskop proširenja i nasipanje novog profila ulice širine šest metara i ovde su trenutno putari najviše angažovani. Taj deo ulice je i zatvoren za saobraćaj. Pripreme za istu vrstu posla vrše se i u Bogdana Teodosina, gde će se ulica proširiti na šest metara između raskrsnica sa Žabaljskom i Dr Đorđa Joanovića, u dužini od 150 metara. Praktično, s obe strane sadašnjeg kolovoza dodaće se još 1,5 metar i cela trasa pokriti novim asfaltom.

Nedostatak parking prostora u centru grada, tačnije u zoni oko zgrade suda, biće ublažen izgradnjom novih mesta, a zemljani radovi su počeli proteklog vikenda. Odvijaju se na neparnoj strani ulice, potezu od raskrsnice sa Ulicom Kej 2. oktobra do kolskog ulaza u nove višespratnice. 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

Napadnut vozač beogradskog GSP

Vozač GSP Beograd R.B. napadnut je u ponedeljak uveče na svom radnom mestu, u autobusu na liniji 27e. Kako saznajemo, na njega je u ulici Dragoslava Srejovića, kod Pionira, nasrnuo pobesneli putnik.

10:59

25.6.2024.

13 h

Podeli: