Preminuo Velja Pavlović

Poznati novinar, autor kultne emisije "Nivo 23" i "Duhovnici" Velja Pavlović, preminuo je večeras, prenosi Blic.

Život

Izvor: B92

Sreda, 02.02.2022.

20:16

Preminuo Velja Pavlović
Foto: New Africa/ Shutterstock

Velja Pavlović je više od četrdeset godina u novinarstvu. Napisao je i knjigu "Nivo 23" na osnovu kultne emisije "Nivo 23".

Kako se navodi, razgovori sa eminentnim gostima vođeni burnih devedesetih predstavljaju izvanrednu sliku vremena, podsećajući nas i na neke druge koji više nisu među nama, navode domaći mediji.
Velimir Pavlović je od 1978. godine radio u Studiju B. Od 1983. bio je urednik kulturnog programa Radija Studio B. Prvi urednik TV programa Studija B, zabranjenog policijskom akcijom posle 45 minuta emitovanja, 28. marta 1990. Petog oktobra 2000. godine, sa demonstrantima nasilno upada u prostorije Studija B i objavljuje vesti o padu Miloševićevog režima. Do ranih jutarnjih sati sledećeg dana uređuje i vodi karnevalski TV program posvećen ovom istorijskom danu. Najpoznatije autorske emisije: radio-magazin Kultura na raskršću, TV magazin Kulturni kalendar, naučnopopularni TV magazin Kostakako, TV tok-šou "Nivo 23", "Nivo politika", putopisne TV serije "Amerikanski Srbi", "Duhovnici", TV portreti urbanih heroja "Nezaštićeni svedok". Deo njegovog serijala "Duhovnici" 1994. godine objavljen je na DVD-ju.

Radio je kao redovni saradnik kulturne rubrike dnevnog lista Politika, urednik kulturnog programa Televizije Politika, objavljivao u mnogim magazinima i časopisima.

Nagrade: Narodnog muzeja u Beogradu (1987), Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice Srbije (1991).

Maturirao u Trećoj beogradskoj gimnaziji, diplomirao žurnalistiku na FPN-u u Beogradu.

Patrijarh Porfirije objavio potresnu poruku posle smrti Velje Pavlovića

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: