- Vesti -

Glumac, glas Čarlija Brauna, pronađen mrtav: Bipolarni poremećaj, zatvor, samoubistvo

Piter Robins, glumac koji je pozajmljivao glas voljenom liku Čarliju Braunu u crtanim filmovima "Peanuts" iz 1960-ih, preminuo je 65. godini, potvrdila je njegova porodica u utorak.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Porodica je rekla da je razlog Robinsove smrti samoubistvo i da je on umro prošle nedelje.

Robins, koji je imao bipolarni poremećaj, odslužio je skoro petogodišnju zatvorsku kaznu nakon što je osuđen zbog kriminalnih pretnji većem broju ljudi, uključujući šerifa okruga San Dijego Vilijama Gorea.

Ali on je bio optimističan po povratku i preporučio je ljudima sa bipolarnim poremećajem da to shvate "ozbiljno jer se vaš život može preokrenuti u roku od mesec dana kao što se to desilo meni".

"Izašao sam iz zatvora i zbog toga sam bolja osoba. Mnogo sam skromniji i zahvalniji i zahvalan što sam doživeo to iskustvo", rekao je on.

On je takođe rekao medijima da je pre zatvorske kazne "prešao u maničnu fazu" i da je kupio kuću na motoru, pokretnu kuću, dva nemačka sportska automobila i pitbula po imenu Snupi.

Robins je započeo svoju karijeru kao dete 1963. i stekao je slavu dajući glas Čarliju Braunu. Zatim je tetovirao lik, kojeg je smatrao herojem iz detinjstva, i Snupija.

Pojavio se u epizodi sitkoma "F Troop" 1966. pod nazivom "Narednik i dete" i kao misteriozni "Dr T" u "Get Smart".

Porodica Robins zamolila je njegove fanove za privatnost. Rekli su da će u budućnosti održati pomen, ne otkrivajući datum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 175 idi na stranu