"Zapalili" birokrate: "Dubioza kolektiv" u Strazburu odsvirali za pamćenje i radne vize

Popularna bosansko-hercegovačka muzička grupa "Dubioza kolektiv" svirala je za sve okupljene u Savetu Evrope u Strazburu na Svetskom forumu demokratije. Tim povodom, članovi benda su sarkastično tražili radne vize, kako bi mogli da napuste Bosnu i Hercegovinu.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 11.11.2021.

11:31

Foto: Profimedia

"Dvadeset odsto ljudi je napustilo BiH u poslednjih nekoliko godina. Možemo da uradimo nešto po tom pitanju - vi možete da nam pomognete da dobijemo radne vize, kako bi i nas sedmorica otišli iz zemlje. Možda da počnemo u Strazburu, da sviramo za vas između zasedanja", rekli su muzičari.

Oni su, takođe, dodali da mogu i da ostave kontakt, kako bi im premijer pomogao.

"Zaista imamo dobre pesme uz koje možete da se opustite, kako bi radili u interesu svih nas. Ako je tu neki premijer koji nam može pomoći, ostavićemo naš kontakt", dodali su.

Njihov apel za pomoć izazvao je brojne komentare, ali i gromoglasan smeh svih prisutnih.

Među izvedbama našle su se njihove pesme: "No escape (from Balkan)", "Take me to America" i "Bella ciao".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: