Četvoro dece princa Filipa biće u pratnji kovčega

Četvoro dece preminulog supruga britanske kraljice Elizabete Druge, vojvode od Edinburga Filipa, naći će se u pratnji kovčega na njegovoj današnjoj sahrani.

Život

Izvor: Tanjug

Petak, 16.04.2021.

09:40

Četvoro dece princa Filipa biće u pratnji kovčega
Foto: Profimedia

Princevi Čarls, Endrju, Edvard i princeza Ana, kao i unuci, prinčevi Vilijam i Hari, pratiće specijalni "Lend rover" koji će prevesti kovčeg u povorci do kapele Svetog đorda u zamku Vindzor, prenosi BBC.

Na spisku gostiju koji će prisustvovati sahrani nalazi se 30 ljudi, među kojima je i troje rođaka iz Nemačke, a prema protokolu, obući će jutarnje kapute s medaljama ili dnevnu haljinu, ali ne i vojnu uniformu.

Moraće da nose maske i da se pridržavaju fizičke distance u skladu s pravilima lokdauna u vezi sa kovidom 19, dok će kraljica sedeti sama. Detalje sa ceremonijalne kraljevske sahrane princa Filipa, u kapeli u zamku Vindzor, objavila je Bakingemska palata.

Portparol Palate je rekao je da su planovi modifikovani kako bi se uzele u obzir trenutne smernice javnog zdravstva, ali ceremonijalni aspekti službe ostaju u skladu s vojvodinim željama.

Portparol je rekao i da će sahrana biti u duhu vojne službe princa Filipa i ličnih elemenata njegovog života. Iz Palate je saopšteno da se kraljica suocila sa "nekim vrlo teškim" odlukama u odabiru gostiju dozvoljenih prema kovid pravilima, budući da je prvobitno planirano da na sahrani prisustvuje 800 članova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: