Gejts primio drugu dozu vakcine, pa komentarisao dokle ćemo nositi maske

Hoće li se masovnim vakcinisanjem naši životi zaista vratiti na staro, ili ćemo i dalje neko vreme morati dan osimo maske i držimo distancu?

Život

Izvor: B92

Subota, 27.02.2021.

11:05

Gejts primio drugu dozu vakcine, pa komentarisao dokle ćemo nositi maske
Foto: Profimedia/CBS

Odgovor na to pitanje trenutno nije poznat, ali svoje mišljenje dao je i Bil Gejts, koji je nedavno primio drugu dozu vakcine protiv koronavirusa.

U intervjuu na aplikaciji Clubhouse, Gejts je upozorio na to da i oni koji se vakcinišu, mogu i dalje prenositi zarazu. Zbog toga, kako kaže, "daje dobar primer" time što će nastaviti da nosi masku.

Ipak, veruje kako svetlo na kraju tunela nazire i da bi za nekoliko meseci stroge mere mogle da popuste, što bi značilo da će se ljudi osećati i živeti slobodnije nego što je trenutno slučaj.

Naglasio je kako nošenje maske "nije neka strašna stvar", pa je tako u jednom od prethodnih intervjua rekao da ne razume ljude koji ih ne nose.

Reklo bi se da su njegove prognoze znatno optimističnije u odnosu na ono što prognozira glavni medicinski savetnik Bele kuće Entoni Fauči, koji je rekao da će se u SAD make verovatno nositi tokom ove, ali i cele sledeće godine, prenosi portal Zimo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: