Od Balaševića se oprostio i grad u kom nije održao nijedan koncert posle rata

Od Đorđa Balaševića se proteklog vikenda oprostila cela bivša Jugoslavija, a sinoć je to uradila i Banjaluka, jedini veliki grad bivše države u kom nije održao koncert nakon rata.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.02.2021.

10:54

Od Balaševića se oprostio i grad u kom nije održao nijedan koncert posle rata
TANJUG/ DRAGAN STANKOVIC

Veliki broj stanovnika ovog grada sinoć se okupio na platou kod Banskog dvora.

Tu su Banjalučani palili sveće, a od kantautora su se oprostili uz projekciju njegovog portreta i stihove iz pesme "Uspavanka za dečaka": "Pričaće ti o plovidbi ti što nisu sidro digli".

Iako je u tom gradu imao na hiljade obožavalaca, posle rata tamo nije održao nijedan koncert. O Banjaluci je nekoliko puta govorio u svojim intervjuima i naglašavao da nema problem sa gradom, već sa ljudima koji govore u njegovo ime.

"To je grad iz kog mi stalno šalju neke poruke: 'Čuvamo metak za tebe.' A onda sam ja odgovorio, 'super, mislim, nije lepo što čuvate metak za mene, ali je lepo što ste neki ipak sačuvali'", rekao je Balašević u jednom intervjuu pre pet godina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: