Baka Ruža iz Zaječara ima 102 godine: "Ne znam šta je tajna dugog života" VIDEO

Lep i dug život san je svih ljudi, ali u čemu je tajna onih koji su premašili stotu? Baka Ruža Stojanović iz Zaječara svakodnevno ide u prodavnicu i u nabavku osnovnih namirnica. Neobično je jedino to što baka Ruža ima pune 102 godine, iako retko ko po njenom izgledu i hodu to može da zaključi.

Život

Izvor: B92

Petak, 05.06.2020.

17:00

Baka Ruža iz Zaječara ima 102 godine:
Foto: Printscreen TV Prva

Baka Ruža je rođena na obroncima Stare planine davne 1918. godine, a detinjstvo između dva rata provela je, kaže, u prelepoj prirodi i zdravom životu i to je ono čega se najradije seća.

"Idemo ujutru da beremo borovnice i do podne se vratimo... Čuvali smo ovce, koze...", priča ona za "150 minuta" na TV Prvoj.

Kaže i da ne zna šta je razlog njene dugovečnosti, ali je otkrila da su njeni najbliži - otac, sestre i brat živeli takođe više od 100 godina.

"Nisam pila, nisam pušila. Kad je post, postimo, kad su blagdani previše se jede", dodaje.

Inače, procenjuje se da u Srbiji živi oko 150 ljudi koji su rođeni pre jednog veka.

Pogledajte video-materijal:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: