Hoakin Feniks se u emotivnom govoru prisetio i preminulog brata: "Bio sam okrutan i sebičan"

Danima se pisalo da će upravo Hoakin Feniks osvojiti prestižnu nagradu Američke filmske akademije Oskara, a glumac je nakon što mu je uručena zlatna statua održao veoma emotivan govor jedva zaustavljajući suze.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.02.2020.

09:23

Hoakin Feniks se u emotivnom govoru prisetio i preminulog brata:
Foto: Getty/Handout / Handout

On je dobio Oskara za maestralnu glumu u filmu "Džoker", te u svom emotivnom govoru priznao da je znao da bude okrutan, sebičan i težak za saradnju.

"Ne osećam se boljim od svojih kolega, jer delimo istu ljubav prema filmu i ovom načinu izražavanja koji mi je omogućio neverovatan život. Ne znam gde bih bio da nema glume", rekao je Feniks u veoma emotivnom govoru.

"Bio sam nitkov, bio sam nekada sebičan, okrutan, nekada težak za rad. Mnogi u ovoj sobi dali su mi drugu šansu", dodao je glumac.

Oskari za film "Parazit", Rene Zelveger i Hoakina Fenikisa

Prisetio se i svog pokojnog brata, takođe slavnog glumca Rivera Feniksa, koji je napisao stih: "Trči ka oslobođenju sa ljubavlju i mir će te slediti".

Osvrnuo se i na to da glumci imaju mogućnost da se bore i da daju glas svima onima koji ga nemaju.

"Ali mislim da mi je dat najbolji dar, kao i mnogima u ovoj prostoriji, to je mogućnost da damo glas onima koji ga nemaju... Bilo da govorimo o jednakosti polova, rasizmu, pravima LGBT populacije, ostalim ljudskim pravima i pravima životinja", istakao je Feniks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: