Sve što ste hteli da znate o "Džokeru", a niste smeli nikada da pitate FOTO / VIDEO

Čudan, drugačiji, introvertan, zbunjujuć - tako najčešće opisuju glumca Hoakina Finiksa o kome se sa dobrim razlogom priča prethodnih par meseci. Sjajno odigrana uloga u filmu "Džoker" odmah ga je smestila među holivudske zvezde prvog reda, iako je i bez toga veoma zapažen u Holivudu poslednjih godina.

Život

Izvor: Prva.rs, Elle.rs

Nedelja, 17.11.2019.

16:45

Sve što ste hteli da znate o
Foto: Printscreen YouTube/Warner Bros. Pictures

Glumom je počeo da se bavi još kao dete, a sve do filma „Hod po iviciu kom je tumačio ulogu čuvenog kantri muzičara Džonija Keša, Hoakin je mahom bio zapažen zahvaljujući odličnim sporednim ulogama.

Od 2005. godine Holivud konačno postaje svestan izvanrednog talenta ovog glumca i Hoakin konačno dobija priliku da ga iskaže na pravi način.

Iako se preterano ne eksponira u medijima i trudi se da privatni žvot sakrije od očiju javnosti, to mu ne polazi za rukom.

Podaci iz glumčevog privatnog života, pogotovo onog porodičnog davnih dana su postali meta medijske preokupacije, te ne čudi što Hoakin uopšte nije oduševljen idejom da razgovara sa novinarima, sem ukoliko to nije zaista neophodno.

1. Uvek se znoji kada glumi

Nervoza i anksioznost su prisutni tokom snimanja svakog kadra u kome se pojavljuje, mada to nikada ne biste rekli. Glumac je vrlo otvoren po pitanju ove treme i kaže da mu je svaki film poput prvog i da se na početku toliko znoji da često mora da menja majice.
Foto: GettyImages / Kevin Winter
2. Ne gleda svoje filmove

Hoakin nije usamljen u ovom klubu, postoji čitav niz glumaca i glumica koji ne gledaju svoja ostavrenja, kao što su na primer: Havijer Bardem, Riz Viterspun, Nikol Kidman. Hoakin smatra da bi to moglo negativno da se odrazi na njegov dalji rad.

3. Njegov brat River je bio čuvena tinejdž zvezda 90-ih

Hoakinov rođeni brat River Finiks još kao dete postao je velika zvezda, zahvaljujući ulozi u legendarnom filmu Stand by me. Od tog momenta njegova popularnost krenula je vrtoglavom brzinom. Hoakin, koji je četiri godine mlađi od Rivera, takođe je glumio tada, ali je njegov uspeh bio zanemarljiv u odnosu na Riverov. Jedan od najpoznatijih Riverovih filmova bio "Moj privatni Ajdaho" u kome igra pored Kijanu Rivsa.
Foto: GettyImages / Mark Mainz
4. Riverova smrt

U čuvenom holivudskom noćnom klubu The Viper Room, čiji je suvlasnik bio Džoni Dep, River je bio čest gost. Te večeri 30. oktobra 1994, River se pojavio u društvu dobrog druga, gitariste Red Hot Chili Peppersa. Obojica su bili vidno pod uticajem opijata, koje su prethodno danima konzumirali zajedno. Izveli su nastup sa zajedničkim bendom, u kome je svirao i Dep. Tokom nastupa River je jednom od članova rekao da se ne oseća dobro i da misli da se predozirao. Ubrzo su Rivera pronašli ispred kluba - ležao je na podu, a mišići su mu se nasumično grčili i opuštali. Hoakin i Rain, njihova srednja sestra, bili su u publici te večeri i oni su pokušali da spasu brata. Rain mu je davala veštačko disanje, dok je Hoakin zvao hitnu pomoć. Ipak, 31. oktobra u 1:51 čas, River Finiks proglašen je mrtvim. Imao je samo 23 godine. Nakon ovog događaja Hoakin se povukao iz javnosti da bi se na što zdraviji način suočio sa smrću brata.

5. Član hrišćanske sekte

Kada se Hoakin rodio porodica je živela u Portoriku gde su se roditelji priklonili kontroverznom hrišćanskom pokretu pod nazivom Children of God. Njegovi majka i otac Arlin i Džon LI Botom bili su misionari u Venecueli tokom prvih godina glumčevog odrastanja i živeli su u priličnoj oskudici. Inače, Hoakin pored Rivera, ima i tri sestre Rain, Samer i Liberti.

Ova epizoda na svu sreću nije trajala predugo. Roditelji su shvatili da je vođa crkve loš čovek, te su se vratili nazad u Ameriku. Ipak govorilo se da su tokom tog perioda Rivera seksualno zlostavljali članovi sekte. 6. Jedno vreme se zvao "List", dok je porodično prezime Finiks izmišljeno

Glumca je iritiralo što njegovi braća i sestre imaju posebna imena, dok ni on sam ne može svoje ime lepo da izgovori, a pogotovo neko drugi, te je još kao dete promenio ime u Leaf ili "List" prevedeno na srpski. Čak je i neke prve projekte uradio pod ovim imenom. No, nakon 11 godina ipak je vratio ime Hoakin. S obzirom da skandaloznu situaciju koju je porodica preživela nakon epozode sa crkvom, odlučili su da se od ovog poglavlja života maksimalno udalje, da ih više ne bi povezivali sa sektom, te su promenili prezime.

Simbolično su uzeli prezime Finiks – po ptici koja se rađa iz pepela i označava novi početak.

7. Zakleti vegan i borac za prava životinja

Scena iz detinjstva, kada je video ribara koji ubija ribu koju je ulovio nagnala ga je na to da počne da posmatra životinjski svet drugim očima. Pored toga što ne jede hranu životinjskog porekla, Hoakin je jedan od najvećih poznatih zagovarača za prava životinja.

Na snimanjima insistira da sva odeća koju nosi ni slučajno ne bude životinjskog porekla. Izuzetak je napravio samo kada je tumačio Džonija Keša kada je nosio čizme od prave kože. Dok je recimo tokom snimanja reklame za modnu kuću Prada odbio da nosi cipele koje su mu bile namenjene, te se u reklami pojavljuje bos.
Foto: Gettyimages / Kevin Winter

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: