- Vesti -

Mihajlo Sporić, mladi heroj Srbije s blaženim osmehom na licu VIDEO

Bio je mladi heroj Srbije. Talentovan, svestran, vedar, omiljen u društvu. Nosilac Vukove diplome i Svetosavske nagrade, osvajač brojnih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima i one najvažnije - zlatnog odličja na Olimpijadi iz fizike.

Izvor: B92
Podeli
Foto: mg.edu.rs
Foto: mg.edu.rs

Student Fizičkog, Elektrotehničkog fakulteta i britanskog Kembridža. Vest o njegovoj smrti rasplakala je celu Srbiju, a u Kembridžu je proglašena trodnevna žalost.

Mihajlo Sporić biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. O najboljem srpskom mladom fizičaru ovog jutra govorio je Zoran Nikolić, njegov razredni starešina iz Matematičke gimnazije.

"On je bio veliki entuzijasta, čovek koji je gledao daleko. U budućnost! Njegovi prijatelji na Kembridžu su ga bodrili. Međutim, ispostavilo se da je on njih bodrio više nego oni njega - koliko je on bio jak u svojoj bolesti", kaže Nikolić.

Porodica Mihajla Sporića je jako teško podnela vest da je on oboleo od karcinoma pluća.

"Majka je ostala sa njim na Kembridžu, da mu pomogne, da ga bodri. Kembridž je izašao u susret pa je mnogo toga uradio. Svi su jako brinuli o njemu. On je posle prve godine došao kod nas, jer su te terapije bile urodile plodom pa je i on živnuo. Mogao je i da putuje, pa je došao jedan dan i posetio Matematičku gimnaziju", priča profesor Nikolić i dodaje da će se Mihajla sećati po njegovom blaženom osmehu:

"Pogledajte njegove slike. Nigde nema nijedne da nije sa osmehom!"

Opširniju priču o Mihajlu Sporiću pogledajte u snimku iz emisije "Jutro" Prve televizije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 114 idi na stranu