Dali sinu ime po Hitleru, pa završili na optuženičkoj klupi

Jedan britanski par našao se pred sudom ove nedelje, pod optužbom za pripadnost ekstremno desničarskoj grupi.

Život

Izvor: B92

Sreda, 10.10.2018.

14:15

Dali sinu ime po Hitleru, pa završili na optuženičkoj klupi
Gettyimages / Ilustracija

Paru se sudi zbog članstva u grupi Nacionalna akcija (National Action), za šta je, zajedno sa njima, optužen i Daniel Bogunović (27).

Tužilaštvo u Birmingemu, kao otežavajuću okolnost, navodi i to da su Adam Tomas (22) i Klaudija Patatas (38) svom detetu dali ime Adolf "odajući time počast zloglasnom lideru nacističke Nemačke", piše britanski Telegraf.

Prema navodima optužnice, par je snimljen kod kuće sa detetom, u društvu već osuđivanog rasiste, kako drži zastavu sa kukasti krst i pozdravlja se nacističkim pozdravom.

Tužilac Barnbi Džejmson je izjavio da je par deo "ekstremno nasilne" neonacističke grupe, koju je britanska vlada zabranila 2016. godine.

Tužilaštvo je došlo do saznanja da Tomas i Bogunović "imaju posebno interesovanje za mačete", kao i da je Bogunović na svom kompjuteru čuvao uputstva za pravljanje bombi, prenosi Njuzhab.

Troje optuženih očekuje suđenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: