- Vesti -

Stiven Hoking nema lepa predviđanja za 2617. godinu

Ako ste nešto planirali za 2617. godinu, bolje otkažite, jer prema rečima čuvenog fizičara Stivena Hokinga, na Zemlji će biti pravi pakao.

Izvor: B92
Podeli
foto: getty
foto: getty

Hoking se putem video-poziva uključio na Tencet WE samit u Pekingu u nedelju, gde je još jednom upozorio da će nam se preveliko korišćenje energije obiti o glavu u bližoj budućnosti. Kako kaže, čovek će biti kriv za kraj života na Zemlji, koji će se desiti tako što će planeta postati jedna velika „užarena lopta“.

Kako kaže, da bismo se spasli čovek mora da „ode tamo gde niko nikada nije bio“, aludirajući na milionsko istraživanja i inženjerski program Breakthrough Starshot najavljen u 2016. godini, a u koji je uključen u vlasnik Fejsbuka Mark Zakerberg.

“Ideja koja stoji iza ove inovacije jeste da se nanokraftovi, robotske sonde teške samo nekoliko grama, voze na svetlosnim zracima. Takav sistem bi mogao stići do Marsa za manje od sata, do Plutona za nekoliko dana, a prolazeći Vojadžer za manje od nedelju dana i stići do zvezde Alfa Kentauri za nešto više od 20 godina“, rekao je Stiven govoreći o međuzvezdanom programu putovanja i istraživanju planeta koje orbitiraju oko nepoznatih zvezda.

Stiven se takođe osvrnuo i na bližu tehnološku budućnost rekavši da efikasna veštačka inteligencija može biti najveći događaj u istoriji naše civilizacije, ali ujedno i najgori.

Vesti

"Dva puta sam prodala svoju nevinost i odlično živim od toga"

Hiljade žena u Rusiji prodaju svoje devičanstvo, nakon što su pronašle bogatog ljubavnika putem interneta, pokazuju rezultati novijeg istraživanja. Postoji mreža specijalista koji traže device, da bi ih povezali sa bogatim muškarcima koji su spremni da izdvoje značajne sume novca ne bi li im uzeli nevinost.

Vesti nedelja 18.02. 10:38 Komentara: 71
strana 1 od 3697 idi na stranu