- Vesti -

Prvo srpsko izdanje "Monopola": Umesto cipele - opanak

U okviru obeležavanja 80 godina postojanja Monopola, posle SAD, Velike Britanije i Italije, Srbija je četvrta zemlja na svetu koja je dobila personalizovanu verziju ove popularne igre.

Podeli

Zanimljivosti o Monopolu

  • Prvi Monopol predstavljen je pre tačno osam decenija, 1935. godine
  • Igra je dobila ime po ekonomskom terminu "monopol" - dominaciji jednog učesnika u privredi nad drugima
  • Najduža partija Monopola trajala je 70 dana, bez prestanka
  • Do sada je proizvedeno šest milijardi zelenih kućica i dve milijarde crvenih hotela
  • Među najtraženijim edicijama Monopola su „Čarobnjak iz Oza“ i „Elvis Presli“
  • Procenjuje se da je Monopol do sada igralo oko 750 miliona ljudi širom sveta

Polja koja krase nazivi gradova i atrakcija poput Beograda, Novog Sada, Niša, Sirogojna, Đavolje Varoši, figurice sa motivima šajkače i opanka – samo su neke od karakteristike domaće edicije ove igre.

Podsetimo i da je tokom aprila meseca trajalo glasanje preko društvenih mreža i u Delta City-ju, za izgled figurica u domaćem izdanju Monopola, tako da su upravo fanovi bili ti koji su imali veliki doprinos u njegovom kreiranju.

Direktor festivala Ivan Blagojević kaže da Nišville nema ambiciju da drži monopol na jazz u Srbiji, ali da imponuje to što su vlasnici prava na nacionalna izdanja popularne igre, britanska kompanija „Winning Moves“ dodelili ovom festivalu jedno polje.

"Počastvovani smo i činjenicom da su nas proizvođači ove igre kontaktirali na predlog Turističke organizacije Srbije koja već godinama podržava i promoviše Nišville na svetskim sajmovima turizma i na čiji je predlog Nišville ove godine dobio 'Turistički cvet' kao najbolja manifestacija u promociji srpskog turizma", kaže Blagojević.

Kroz Monopol Srbija se pruža prilika mladima da nauče više o Srbiji, njenim destinacijama i atrakcijama, a starijima da se motivišu da posete gradove i mesta na kojima jos nisu bili. Ediciju Monopol Srbija predstavila je licencirana kompanija za proizvodnju lokalnih Monopol izdanja kompanije Hazbro, Winning Moves u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije, Dexy Co i Delta City tržnim centrom.

Polje za Prvu TV na Monopolu

Predstavnici planetarno popularne igre ukazali su čast upravo Prvoj srpskoj televiziji da kao jedan od najprepoznatljivih brendova Srbije, dobije polja na najpopularnijoj tabli na svetu.

„Monopol je igra koja je sigurno svima obeležila dane detinjstva i koja se i dan danas rado igra. Zahvaljujemo na ukazanoj časti, zadovoljstvo je biti deo jednog sjajnog poduhvata kao što je ovaj. Prva televizija jeste najmlađa komercijalna televizija sa nacionalnom frekvencijom ali smo uz dobar tim, veliki entuzijazam kao i izazito društveno odgovorno ponašanje uspeli da postavimo najviše standarde poslovanja na medijskoj sceni Srbije. Postali smo našim konkurentima uzor, i što je važnije, našim gledaocima i saradnicima sinonim za kvalitet. Gledaocima obećavamo da će nas i u Novoj godini gledati bez daha, a partnerima poručujemo da su uz nas na prvom mestu“, rekla je Slađana Paunović, PR menadžer Prve televizije.

Vesti

strana 1 od 189 idi na stranu