50 godina Instituta za fiziku

U Galeriji nauke i tehnike Srpske akademije nauke i umetnosti u četvrtak, 21. aprila je otvorena izložba „Physics4U - prvih pola veka Instituta za fiziku u Beogradu“ posvećena petodecenijskim dostignućima ove prestižne naučne institucije u našoj zemlji.

Izvor: Nikola Božiæ

Subota, 23.04.2011.

14:23

Default images

U ovom eminentnom zdanju posetioci mogu da se upoznaju sa izgledom laboratorija ove institucije, preko veoma profesionalno urađenih fotografija, sa važnim fizičarima iz rane faze Instituta za fiziku, kao i sa odabranim predstavnicima najmlaže generacije.

Sadašnji diretkor Instituta dr Aleksandar Belić je otvarajući izložbu rekao da im je cilj bio da predstave ljude zaslužne za osnivanje institucije, kao i one pred kojima je budućnost. Predstavnici srednje generacije, oni koji sada vode uspešne projekte i sam Institut, imaju obavezu da to dobro rade, i prema rečima direktora zato nisu predstavljeni na samoj izložbi.

Dr Belić je ovom prilikom i najavio da narednih msesc dana, koliko izložba traje, Izložba treba da bude mesto okupljanja fizičara, onih koji planiraju da s ebave ovom naukom i svih ljubitelja fizike i nauke uopšte. Program dešavanja može se pogledati na sajtu Instituta za fizku.

Pre samog otvaranja okupljenima se obratio akademik Aleksandar Marinčić, direktor Galerije nauke i tehnike SANU. Tom prilikom je izrazio zadovoljstvo što se ovako važan jubilej obeležava u tom prostoru.

Vasžnost ovog događaja potvrđuje i prisustvo predstavnika svih ministarstava nauke u poslednjih deset godina, među kojima i dva ministra – prof. dr Dragan Domazet i Božidar Đelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: