Tri praktične ideje za renoviranje dnevne sobe

Uređenje prostora je aktivnost koja ostavlja izobilje mogućnosti za kombinovanje, adaptaciju, renoviranje i usklađivanje. Svaka prostorija u domu zahteva poseban pristup i način razmišljanja o funkcionalnosti iste ali i o njenom dekorativnom i prostornom uređenju.

Život

Izvor: B92

Utorak, 31.10.2023.

12:00

Tri praktične ideje za renoviranje dnevne sobe
Foto: Promo

Iako svaka prostorija u stanu ili kući ima svoju namenu koja samim tim određuje i šta će se od nameštaja, uređaja i tehnike u njoj naći, uređivanje prostora ili njegovo renoviranje može biti pravi izazov. Nije retko da se ljudi danas sve češće odlučuju da za te poslove angažuju stručno lice, uređivača enterijera.

Dnevna soba kao mesto gde porodice u proseku provode najveći deo vremena može biti pravi izazov za uređenje. Ali i pravi užitak. Zato vam u nastavku teksta donosimo tri praktične ideje za njeno renoviranje i uređenje.

Klub stolovi su jedan od modernih i ključnih komada nameštaja u prostoriji

Osim ugaone garniture ili prostora za sedenje koji je namenjen upravo za odmor i okupljanje, treba misliti i o drugim komadima nameštaja koji mogu povećati praktičnost i funkcionalnost ovog dela kuće ili stana.

Klub stolovi predstavljaju idealno rešenje za držanje bilo kojeg predmeta dok sedite na kauču ili ugaonoj garnituri. To može biti šoljica kafe, čaša vode, čaša vina, knjiga, novine, daljinski upravljač, kolač, itd.

Danas se u ponudi mogu naći brojni modeli klub stolova u velikom raspunu cena u zavisnosti od toga kome je šta potrebno. Ako ih do sada niste imali vreme je da ih kupite, a ako ste imali stare i dotrajale stolove, vreme je da ih zamenite novih i modernim klub stolovima.

Oni zauzimaju centralno mesto u dnevnoj sobi i važno je da napravite dobar izbor. Obratite pažnju i na dizajn i na veličinu, kao i na materijal od kojeg su napravljeni.

Odlično rešenje za pod je gotovi parket

Ako stan ili kuću renovirate od poda do plafona, kako se u našem narodu kaže, onda je pravo vreme da razmislite o dobrom izboru podne podloge. Danas se kao veoma popularan izbor u toj kategoriji izdvojio gotovi parket.

On predstavlja klasično rešenje za svaki dom, a s obzirom na raznovrsnost ponude kada je gotovi parket u pitanju svako može naći idealno rešenje. U širokom asortimanu i ponudi na tržištu može se birati između veselih i nestrašnih do tamnih i odvažnih nijansi i dezena, kao od smirenih i spokojnih do onih toplih i razigranih.

Gotove parkete karaktriše kvalitet jer se prave od pravog drveta i to što su višeslojni. Njihova još jedna prednost odnosi se na brzu i laku montažu za koju nije potrebno hoblovanje.

Klima uređaj kao potreba, a ne stvar luksuza

Pre više od pedeset godina počela je masovna proizvodnja i prodaja klima uređaja ali se može reći da je tek poslednjih desetak godina ona dobila široku primenu u praksi. Danas oni čine sastavni deo ne samo skoro svakog doma, već i hotela, bolnica, kancelarnija, radnih prostora itd.

Ako do sada niste imali klima uređaj sada je pravo vreme da ga kupite i obogatite svoj prostor.

Akevatan izbor shodno prostoru i nameni omogućava brojne prednosti pri korišćenju, a samo neke od njih odnose se na: ekonomičnost jer se sa adekvatnim odabirom može obezbediti visoka efikanost sa izuzetno niskom potrošnjom energije; bolji uslovi za život i rad koji se njenom upotrebom znatno olakšavaju; brza izmena energije i regulacije toplote i hlađena itd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: