Supermen super reklamira

Kada su u pitanju promotivni ugovori koji vrede milione dolara – 160 miliona da bude precizniji – Supermen je zaista super čovek. Čovek od čelika ima više od 100 promotivnih partnera u svom novom filmu, piše AdAge.

Život

Izvor: Mashable

Utorak, 18.06.2013.

18:01

Default images

Izgleda kao da ne postoji način na koji Supermen nije bio iskorišćen od strane velikih firmi – od mobilnih telefona Nokie pa sve do žiileta za brijanje, naočara i hamburgera.

Brojne kompanije žele da zarade na popularnosti određenih brendova i bitno je da njihove kampanje budu odvojene i sa jasnom porukom poput kampanje koju je sproveo Gillette pod nazivom „Kako se Supermen brije?“ u okviru koje razni stručnjaci nude zanimljive teorije o tome kako se i čime Supermen brije a cela kampanja vrlo brzo je postala viralna.

Cela priča proistekla je iz nekoliko do sada emitovanih trejlera, u kojima se na trenutke vidi Supermen sa bradom, da bi već u sledećim scenama on bio obrijan.

Ovako jaka promotivna kampanja nezapamćena je u Holivudu. Sličan potez povukli su 2012. producenti animiranog filma “The Lorax”, koji uprkos trudu, nije zabeležio veći uspeh. Tada je promociju unutar filma potražilo sedamdeset kompanija, dok se za Supermena zna da ih je više od sto.

Primera radi, širom SAD već je u prodaji posebna serija telefona Nokia Lumia 925 koja se pojavljuje u nekoliko scena u filmu, piše američki magazin “Time”.

U buticima se prodaje linija garderobe sa zaštitnim znakom Supermena i brenda “Warby Parker”. Restorani “Hardee’s” i “Carl’s Jr.” širom zemlje prodaju za ovu priliku posebno osmišljene čizburgere sa slaninom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: