Muškarci su danas dosadniji nego ranije

Moderni muškarci postali su manje uzbudljivi nego što su to bili, tvrde rezultati nove studije.

Život

Izvor: BBC

Petak, 30.08.2013.

19:20

Default images

Studija Unibverziteta Sejnt Endrjuz otkrila je da su muškarci danas znatno dosadniji i imaju manje želje da se upuste u fizički zahtevne aktivnosti.

Muškarci su pre 30 godina bili znatno speremniji i voljniji da isprobaju stvari kao što je skakanje padobranom ili planinarenje.

Izveštaj objavljen u žurnalu „Scientific Reports“ ukazuje da su nivoi uzbuđenja kod današnjih muškaraca skoro identični onim kod žena.

Istraživači Kejt Kros i Gilian Braun, koji su analizirali studije sprovedene u poslednjih 35 godina, tvrde da njihova studija ide u prilog ideji da su pojedine razlike između polova smanjene usled kulturoloških promena.

Jedno od objašnjena može ležati u činjenici da se prosečna forma muškaraca smanjuje ili da su pitanja zastarela pošto aktivnosti poput skijanja više nisu nešto što je ljudima neobično.

Rezultati su takođe pokazali da muškarci ne vole aktivnosti koje su dosadne ili se ponavljaju.

Foto: Image courtesy of Ambro / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: