- Nauka -

Misteriozna rupa iznad UAE: Invazija vanzemaljaca ili predskazanje?

Misteriozna rupa pojavila se pre nekoliko dana na nebu iznad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a brojni korisnici društvenih mreža izrazili su sumnju da je u pitanju invazija vanzemaljaca. Proteklih dana stanovnici UAE pokušavali su da odgonetnu šta se krije iza misteriozne rupe na nebu iznad grada Al Aina.

Izvor: B92
Podeli

Društvene mreže su bile preplavljene snimcima i fotografijama ovog fenomena, a ljudi koji su ih delili na internetu nisu mogli a da se ne zapitaju da li su zaista vanzemaljci odlučili da dođu na Zemlju, prenosi Sputnjik.

Jedan stanovnik UAE napisao je da nebo izgleda "kao da je Bog bacio kamen u jezero", zapitavši se da li je u pitanju neko predskazanje. Međutim, naučnici su brzo razotkrili misteriju, objašnjavajući da fenomen nije bio ni božanski ni vanzemaljski.

Radi se o "rupi za pucanje" ili "oblaku za bušenje rupa", koji se javlja kada se kapljice vode u hladnom stanju još ne smrznu sa kristalima leda prouzrokovanim avionima koji prolaze kroz oblak.

Kristali leda tada počinju da padaju, uzrokujući isparavanje kapljica, što ostavlja masivnu rupu u sredini oblaka.

Nauka

Srbija sada i formalno član CERN

Evropska organizacija za nuklearna istraživanja CERN primila je Srbiju kao svoju 23. državu članicu, nakon što je primila formalnu potvrdu Uneska da je Srbija pristupila CERN-ovoj konvenciji.

Nauka ponedeljak 25.03. 21:10 Komentara: 5
strana 1 od 15 idi na stranu