Splićanka se dva puta za četiri meseca zarazila koronom, stručnjak objasnio kako je to moguće

Žena (47) iz Splita zarazila se koronom drugi put u četiri meseca. Ovaj put simptomi su joj znatno teži.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 27.08.2021.

11:27

Splićanka se dva puta za četiri meseca zarazila koronom, stručnjak objasnio kako je to moguće
Ilustracija/Foto:Shutterstock/Luca Lorenzelli

Prvi put se razbolela u aprilu kada ju je zarazila koleginica. Imala je blaže simptome, jak umor, gubitak ukusa i mirisa i bol u mišićima potkolenica.

Uradila je PCR test koji je bio negativan. Zatim je uradila test na antitela koji je pokazao njihovu visoku količinu. U klinici su joj objasnili da to znači da je ranije preležala teži oblik bolesti.

Doktorka joj je zbog toga savetovala da odloži vakcinaciju na šest meseci "jer je toliko meseci sigurna". Ali prošle nedelje, četiri meseca posle, njena ćerka (21) dobila je visoku temperaturu, a u jednom trenutku izgubila je i svest. Drugi dan je i ona "zakačila".

"Osim stalno povišene temperature, pojavili su se bolovi u kolenima i mišićima. Događa mi se i blesak svetlosti u očima, kao da imam "tende" umesto trepavica", rekla je i dodala kako ima osećaj da joj se bol premešta po telu. Epidemiološkinja joj je objasnila da je reč o novom soju sa kojim stečena antitela nemaju veze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: