Šta će se preduzeti povodom zaštite dece u vrtićima od gripa?

Samostalni sindikat predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije zatražio je danas od Vlade Srbije da, posle produžetka raspusta za školsku decu, kaže koje će mere biti preduzete na dodatnoj zaštiti od gripa u vrtićima.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.02.2019.

10:32

Šta će se preduzeti povodom zaštite dece u vrtićima od gripa?
Foto: Mesike/Depositphoto.com

U pismu premijerki Ani Brnabić, ministrima prosvete i zdravlja Mladenu Šarčeviću i Zlatiboru Lončaru podsećaju da je Vlada Srbije po preporuci Ministarstva zdravlja odlučila da se zbog gripa raspust osnovcima i srednjoškolcima produži još nedelju dana.

To je učinjeno na osnovu procene epidemiologa da se u narednom periodu može očekivati porast broja obolelih na području cele zemlje, te da povratak dece u školu može uticati na povećanje broja obolelih.

"Zaposleni u predškolskim ustanovama se sa pravom pitaju koje mere će biti preduzete, pored redovnih preventivno zdrastvenih procedura, od strane nadležnih da se i da se deca i u predškolskim ustanovama dodatno zaštite", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: