Zdrav početak dana: Četiri ideje za savršen doručak

Kažu da je doručak najvažniji obrok u danu, koji bi trebalo da bude zdrav, i da vas dugo drži sitim.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.05.2018.

08:15

Zdrav početak dana: Četiri ideje za savršen doručak

Predlažemo vam nekoliko opcija za zdrav, ukusan i jednostavan doručak:

Ovsena kaša

Ovsenu kašu je najbolje pripremiti noć ranije, i ostaviti u frižideru. Ovaj doručak je prava "proteinska bomba", sa kojom možete da kombinujete mnogo namirnica. U činiju sipajte šoljicu ovsenih pahuljica, mleka, dve kašike jogurta i bademe. Ujutro možete da dodate i sveže voće. Ovakav doručak će vam dati energiju za ceo dan.

Proteinske palačinke

Proteinske palačinke možete da napravite od ovsenih pahuljica, posnog sira, proteina surutke i belanaca. Prave se isto kao klasične palačinke, a možete da ih jedete sa bilo kakvim punjenjem. Probajte verziju sa pasiranim borovnicama ili bademovim/kikiriki puterom i bananama.

Fritata

Ovaj doručak je sličan klasičnom omletu, ali se sastojci (povrće po želji, sir) mešaju sa umućenim jajima, pa se onda zajedno peku. Jajima dodajte beli luk, maslinovo ulje i usitnjeno povrće i na kraju sve prekrijte sirom i zapecite u rerni, piše Index.

Tost sa avokadom

Iako je skupa, ova namirnica je izuzetno kvalitetna. Bogata je kalijumom i magnezijumom koji doprinose smanjenju krvnog pritiska, piše Self.com. Možete, na primer, da ogulite i zgnječite avokado, dodate malo soli, bibera i kašičicu soka od limuna i nanesete ovaj namaz na tost. Ili možete da kombinujete avokado sa tunjevinom ili humusom. U svakoj varijanti je ukusan!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: