Kako detetu ojačati imunitet?

Imam devojčicu od 6,5 godina. Ide u vrtić tri dana, a onda se odmah prehladi ili dobije neki virus i onda je lečimo i po 15 dana. Probali smo da joj dajemo razne vitamine za jačanje imuniteta, ali čim ode u vrtić razboli se. Kad je kod kuće, zdrava je. Molim vas dajte mi neki dobar savet šta da radimo, kako da joj ojačamo imunitet?

Izvor: B92

Utorak, 11.05.2010.

22:33

Default images

Polazak u vrtić, bez obzira na uzrast, je period češćih infekcija, najčešće respiratornih koje može da traje i do godinu dana. Što je dete mlađe, infekcije su češće. Kažemo da su 2 infekcije u toku mesec dana uobičajene za ovaj period, ali tako česte, nisu. Naravno, pod uslovom da svaku "malu" prehladu ne doživljavate kao "stvarnu" bolest. Niste mi rekli, koliko dugo je vaša devojčica u vrtiću, koje su tegobe u pitanju... Preporuka je da "osetljivija" deca prime Pneumokoknu vakcinu pred polazak u vrtić (kod nas nije zakonom obavezna, u većini zapadnih zemalja jeste). Daje se sa pune dve godine- Pneumo 23, u jednoj dozi, a za decu koja kreću u jaslenu grupu, može se dati i ranije- Prevnar vakcina, već od 2. meseca života. U svakom slučaju, nemojte odustati, ionako nas očekuje polazak u školu, pa da sve što treba prebolimo, "uradimo" na vreme.

dr Ljiljana Leković

http://www.dr-ristic.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: