Vitaminska "bomba" koju i doktori priznaju: Jača imunitet, uništava holesterol, poboljšava zdravlje

Naučnici, doktori i druga stručna lica su u više navrata potvrdili prednosti redovnog konzumiranja meda u kombinaciji sa cimetom, kao moćno oružje u borbi protiv mnogih bolesti.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 07.02.2023.

15:18

Vitaminska
Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Više od 4.000 godina, med se koristi kao tradicionalni lek za skoro svaku bolest. Egipćani su ga koristili za lečenje rana, Grci za dug život, a Indijanci da uspostave ravnotežu u organizmu. Moderna medicina pokazuje da su ova verovanja i više nego istinita.

Kako je bilo pozitivnih uverenja o medu, isto tako se od davnina znalo za cimet. Cimet se smatrao kao pogodan poklon za monahe zbog svoje koristi u lečenju mnogih bolesti.

Ovo su neke od kombinacija ovih moćnih prirodnih sastojaka koji se mogu koristiti u lečenju ili bar olakšavanju nekih bolesti, uključujući i hronične.

Smanjenje holesterola

Dodajte dve kašike meda i tri kašičice cimeta u veliku šolju čaja. Redovna konzumacija ove mešavine će izazvati smanjenje holesterola za čak 10%.

Kardiovaskularne bolesti

Ujutru, umesto marmelade ili džema, stavite malo meda i cimeta na parče hleba. Ako redovno konzumirate ovu kombinaciju, uticaćete na smanjenje nivoa holesterola u krvi ali i na sprečavanje mogućnosti dobijanja srčanog udara.

Artiritis

U šolju ključale vode, pomešajte dve supene kašike meda i kašiku cimeta. Pijte ovaj napitak ujutro i uveče. Uz redovnu upotrebu, ovaj napitak će vam pomoći u lečenju hroničnog artritisa.

Protiv infekcije žučne kese

Ako imate bilo kakvu infekciju žučne kese, možete koristiti gorepomenutu mešavinu, ali ovaj put promenite količinu meda i cimeta. U šolju ključale vode, stavite dve kašičice cimeta i veliku kašiku meda.

Protiv prehlade

Ako imate problema sa čestim prehladama, napravite mešavinu od velike kašike meda i četvrtine kašičice cimeta. Konzumacija ovog napitka će vam pomoći u lečenju prehlade, hroničnog kašlja i začepljenja sinusa.

Jača imunitet

Poželjno je da se svakodnevno konzumiraju ove dve namirnice. One prirodno štite telo od bakterija i virusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: