Napitak za kojim su poludeli Amerikanci, a piju ga i Rusi uz votku, brzo leči mamurluk

Jedan od zanimljivih trendova u svetu je ispijanje vode iz zimnice, a ne barske ponude. Tegla sa kiselim krastavcima mnogima je stalan gost u frižideru, ali ne znaju svi da je "kiselkasti sok" riznica zdravlja.

Zdravlje

Izvor: B92

Subota, 24.09.2022.

10:55

Napitak za kojim su poludeli Amerikanci, a piju ga i Rusi uz votku, brzo leči mamurluk
Foto:Shutterstock/Alliance Images

Nakon čašice viskija trgne se šoter vode od kiselih krastavaca, a taj specijalitet se nazva "pickleback". U brojnim američkim barovima upravo je to specijalitet kuće.

Taj "izum" nije rezervisan samo za SAD. Rusi vodu od kiselih krastavaca piju sa votkom, a u Meksiku se kombinuje sa tekilom. Razlog tome je ublažavanje alkohola, a neki tvrde da ublažava mamurluk.

Pisac iz Njujorka i vlasnik bara Tobi svoje iskustvo sa šoterima koji su zapalili SAD opisao kao izvrsno. Uz svaki viski koji je naručio uzeo je i "kiseli krastavac", a osim što ujutro još uvek nije bio pijan, sutradan se mnogo bolje osećao.

"Popio sam ih desetak, a ujutro sam bio potpuno izlečen od prehlade i nimalo mamuran." "Pickleback" se pije i s bourbonom, a prema Tobijevim rečima kombinacija arome dima i kiselkastih nota savršeno se nadopunjava.

Voda od kiselih krastavaca ima i dodatne blagodati – smanjuje kontrakcije mišića, pospešuje količine elektrolita u organizmu, hidrira, a ubija i štetne bakterije u želucu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: