Melem od četiri domaće namirnice ublažava bolove u mišićima

Bol u mišićima se naziva i mijalgija, bez obzira na uzrok. Mogu nastati usled intenzivnog fizičkog napora, povrede ili zbog pojave nekih zapaljenskih procesa.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.06.2022.

16:59

Melem od četiri domaće namirnice ublažava bolove u mišićima
Foto:Shutterstock/TB studio

U većini slučajeva mijalgija ne predstavlja opasnost za osobu, već neprijatan osećaj bola i može biti teško da se opusti, zaspi ili obavlja svakodnevne aktivnosti. Većina bolova u mišićima nastaje usled napetosti mišića (što doprinosi nepravilnom držanju i sedentarnom načinu života) ili povreda (kao što su uganuća, modrice, povrede) nakon vežbanja i prekomernog fizičkog napora.

Ako patite od bolova u mišićima i kostima, spas možete potražiti u svojoj kuhinji.

Za pripremu ovog narodnog leka potrebni su vam: med, senf, so i soda bikarbona. Pomešajte po kašiku svakog sastojka i dobro izmešajte da dobijete homogenu smesu. Balzam stavite u praznu posudu po želji i čuvajte u frižideru.

Nanesite balzam na bolno mesto, preko njega stavite plastičnu kesu, a zatim umotajte u vuneni šal. Držite oko dva sata.

Tretman možete uraditi i pre spavanja, tako da vam balzam bude na bolnom mestu tokom noći. Ujutru temeljno isperite balzam.

Za najbolje rezultate, ponovite tretman četiri do pet uzastopnih dana.

Napomena: Narodni lekovi nisu lekovi, već služe za ublažavanje tegoba. Za sve zdravstvene probleme koje imate, obavezno se konsultujte sa svojim lekarom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: