Dve voćke su obavezne pre vakcinacije protiv koronavirusa VIDEO

Gastroenterolog profesor dr Vojislav Perišić govorio je o tome šta treba da se jede pre nego što se primi vakcina protiv koronavirusa, a istakao je da je pre svega neophodno sedam sati sna.

Izvor: B92, TV Prva
Podeli
Foto: Printskrin/TV Prva
Foto: Printskrin/TV Prva

"Imonološki sistem traži ogromnu količinu energije kako bi napravio antitela. Doručak treba da bude solidan, sa 30 odsto masti, korisnih karbohidrata, koji će odmah ići u energiju, i antioksidanasa. Jabuka i pomorandža su obavezni pre vakcinacije", rekao je za TV Prvu dr Perišić.

Dodaje da su gojazne osobe "fiziološki upaljene" i da im je potrebno više antioksidanasa kad uđu u stres sa vakcinacijom.

Kaže da se bavio i pitanjem euforijskog efekta hrane i kako da kondicioniramo raspoloženje jutarnjim obrokom.

"Obrok treba da ima 20 odsto masnoća i fruktozu da aktivira naš endokanabidoidni sistem. Bitno je uzeti fruktozu", istakao je gastroententerolog.

Rekao je da mozak troši 30 posto energije i da smo u momentu kada se vakcinišemo u stanju uzbuđenosti, da tako dižemo energetsku potrošnju i automatski telo nema snage da pravi antitela.

Detaljnije o tome šta je gastroenterolog dr Vojislav Perišić rekao o ishrani pre primanja vakcine protiv koronavirusa pogledajte u video-prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu