Nokia predstavila XR20, novi robusni telefon sa "doživotnom zaštitom"

Kao što je i obećao, HMD Global je upravo najavio telefon za koji kaže da mu nikada neće biti potrebna maska. To je zahvaljući "military grade" standardu proizvodnje, koji ovaj model poseduje, a koji garantuje izdržljivost i kvalitet izrade. Kompanija, međutim, najavljuje i druge telefone, uključujući moderu verziju veoma popularnog klasika Nokia 6310.

Izvor: B92, Slashgear
Podeli

Najnoviji član linije Nokia X, XR20 ima elegantno kućište koje je usklađeno sa standardom MIL-STD-810H, a istovremeno dolazi bez velikih i debelih ivica i izgleda kao "normalan" telefon. Prednji deo je zaštićen najmoćnijim Corning-ovim staklom Gorilla Glass Victus, koji obećava doživotnu zaštitu na svim stranama.

Međutim, Nokia XR20 deli i neke druge zajedničke osobine sa robusnim telefonima, poput slabe pecifikacije. Srećom, Snapdragon 480 5G je moderan čipset, a 6 GB RAM-a biće više nego dovoljno za aplikacije i igre koje ćete pokretati na 6,77-inčnom ekranu rezolucije 2400 × 1080. Uprkos kamerama čiji se objektivi nalaze u kvadratu, telefon ima samo dve kamere, glavni senzor od 48MP i ultraširoki od 13MP. Nokia XR20 dolazi sa obećanjem kompanije HMD Global o četvorogodišnjim bezbednosnim ispravkama i tri godine nadogradnji Android OS-a, što može biti ili ne mora biti jednako tri nadogradnje Android-a.

Kompanija je takođe najavila dolazak Nokia C30, još svedenijih karakteristika. Ono što je kod njega zanimljivo, osim softvera Android 11 Go Edition, dolazi sa baterijom od 6000 mAh koja obećava tri dana trajanja. Međutim, to je telefon početnog nivoa, ali ono što je dobro, dolazi i sa takvom cenom.

Poslednji je najnoviji član porodice Nokia Originals. Nova Nokia 6310, je klasik u novom ruhu osveženom dizajnom i modernijim karakteristikama. Naravno, dolazi i uz savremenu verziju popularne "Zmijice".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.