Huawei prikazuje 2. juna svoj operativni sistem HarmonyOS

Dok Američka zabrana Huawei-ju ulazi u treću godinu, kompanija je i dalje odsečena od najvažnijih delova Android-a. Bez obzira na to, Huawei potvrdio svoj plan da zvanično predstavi HarmonyOS svetu u prvoj nedelji juna.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 27.05.2021.

10:59

Huawei prikazuje 2. juna svoj operativni sistem HarmonyOS
EPA-EFE/Alex Plavevski

Video najave objavljen na YouTube-u potvrđuje veliku najavu kompanije Huawei o svojoj HarmonyOS platformi. Još važnije, dolazi sa tizerom "novih proizvoda" koji stižu zajedno sa operativnim sistemom. U opisu videa Huawei jednostavno kaže: Uskoro je vreme da saznamo više o HarmonyOS-u. Detalji ostaju nejasni o tome šta tačno kompanija planira da pokaže, ali izgleda da će verovatno ovaj događaj konačno detaljno pokazati kako HarmonyOS izgleda na pametnim telefonima, televizorima i drugim uređajima.

ArsTechnica je prethodno napravila recenziju platforme, otkrivši da je reč o doslovnoj kopiji Androida.

Fraza "fake it until you make it" često se daje kao motivacioni savet, ali nikada pre nisam video da se primenjuje na razvoj OS-a. Ako ste ikada videli savremeni Huawei Android telefon, HarmonyOS je uglavnom ista stvar, sa nekoliko malih promena, objavio je u svojoj recenziji Ron Amade, iz ArsTechnica-e. U avgustu 2019. godine, Huawei je tvrdio da HarmonyOS nije zamena za Android. Dve godine kasnije, već 02. juna, moći ćemo da proverimo da li je to zaista tako.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: