"Frankenštajn" kakvog još niste videli: Ovo je iPhone 12 Apple 1 FOTO

Apple 1 je jedan od najređih računara koji postoji, jednostavno zato što se više ne proizvodi. Međutim, ima veliku istorijsku vrednost, jer obeležava rana vremena kompanije Apple.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 15.12.2020.

15:31

Foto: depositphotos/bogy22

Oni koji imaju neke "zaostale" primerke mogu ih zapravo prodati za popriličan novac, a na aukciji se prodaju i za sumu blizu milion dolara.

U kompaniji Caviar su, međutim, odlučili da unište deo tehnološke istorije kako bi napravili svojevrsnog "Frankenštajna" pod imenom iPhone 12 Pro Apple 1, prenosi Ubergizmo. Kao što i samo ime govori, ovaj uređaj kombinuje iPhone 12 Pro sa delovima Apple 1.

Stvar je u tome što bi, brzinom kojom se telefoni ažuriraju, iPhone 12 u suštini bio zastareo sledeće godine, a s obzirom na to da Caviar za ovaj uređaj naplaćuje 9.900 dolara, nije baš jasno ko bi ga kupio. Uz sve to, i ne izgleda naročito lepo.

Naravno, neki kolekcionari mogli bi da budu zainteresovani, i ne bi štedeli novac za ovo parče istorije. S druge strane, s obzirom na to da je Apple 1 rasklopljen samo da bi se napravila ova kombinacija, možda zapravo i gubi na vrednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: