Apple tužio Epic Games: "Prave se da su Robin Hud, a ne daju procenat od zarade"

Situacija se zakuvava u slučaju "Apple vs. Epic Games". Iako je sud uspeo da spreči kolateralnu štetu nad brojnim developerima koji koriste Unreal engine za razvoj iOS apliakcija, tenzije između ove dve kompanije se ipak ne smiruju.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 09.09.2020.

11:34

Apple tužio Epic Games:
Foto: Getty Images/Spencer Platt/Staff

Epic Games i dalje zahteva ono što je i kada je u avgustu pokrenuo tužbu, da Apple odustane od monopolističkih praksi u vidu velikog procenta koji uzima putem App Store, kao i da Fortnite vrati na iOS platformu. Apple ne posustaje, već je sada pokrenuo i kontratužbu.

Apple u toj tužbi navodi da "Epic pokušava da sebe predstavi kao modernog Robin Huda, a zapravo je kompanija koja ne želi da izdvoji nikakav procenat za ogromnu zaradu koju dobija od iOS platforme".

Dalje se navodi da ne treba nasedati na zahteve za specijalnim tretmanom koje Epic zahteva, već Apple traži nadoknadu štete i odustajanje od tužbe, prenosi play.co.rs.

U tužbi se dalje navodi da Epic Games nije smeo da pribegava merama samopomoći, poput omogućavanja opcije za direktnu kupovinu V-Bucksa u Fortnite, kao i niza drugih postupaka kojima su prekršena pravila na platformi.

Nastavak suđenja je, inače, zakazan za 28. septembar, a videćemo da li će se Epic Games oglasiti pre tog datuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: