Apple pravi novu olovku za precizno kucanje i crtanje na ekranu

Kompanija Apple planira do 2019. godine da izbaci na tržište novu olovku Apple Pencil koja će korisnicima iPhonea i iPada omogućiti potpuno novu preciznost u kucanju, skiciranju ili crtanju na ekranu.

Izvor: klix.ba
Podeli
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Youtube Screenshot

Nova Appleova olovka moći će se da se koristi za razne grafičke poslove, dizajniranje, animacije te svakodnevno pretraživanje interneta, slanje poruka i slično. Brojni grafički dizajneri i arhitekte koji su godinama verni Appleovim proizvodima posebno će biti zadovoljni novom olovkom uz koju će pojedine poslove moći brzo da rešavaju i na svojim mobilnim telefonima.

Kao i prethodni modeli Apple olovki, i nova će se brzo puniti uz USB kabl. Na primer, uz punjenje od 15 sekundi, olovka će moći da radi 30 minuta. Korisnici će moći da menjaju vrh olovke kada se istroši, a u svakom pakovanju će dobiti po jedan zamenski.

Osnivač Applea Stiv Džobs bio je protiv korištenja ekrana osetljivih na dodir, ali kako se vremena menjaju i tržište jača i iPhone telefoni su dobili velike staklene ekrane, a uskoro i olovku. Appleov najveći konkurent Samsung već u svojoj ponudi ima odličan telefon s olovkom.

Vesti

Kamera koja može sve: Samsung predstavio Galaxy S9 i S9+

Kompanija Samsung Electronics predstavila je na Svetskom mobilnom kongresu u Barseloni dva nova modela smartfona Galaxy S9 i Galaxy S9+. Pod nazivom „Camera. Reimagined“ najnovija perjanica Samsunga donosi velike novine u svetu pametnih telefona, a najveći aduti novih modela su Super Slow-mo video zapis, najbolja kamera za snimanje pri slabom osvetljenju i AR Emoji koji podstiču još ličniju komunikaciju.

Vesti nedelja 25.02. 19:40 Komentara: 32

Google Assistant će do kraja godine govoriti 30 jezika

Virtuelni personalni pomoćnik kompanije Google koji se aktivira glasom - Google Assistant, do kraja godine, će govoriti tridesetak jezika, uključujući norveški i hindu, saopštila je ta kompanija, što pokazuje da I ona ulazi u žestoku borbu protiv predvodnika na tržištu pametnih pomoćnika - kompanije Amazon.

Vesti subota 24.02. 10:36 Komentara: 10
strana 1 od 1728 idi na stranu