Nikad više "bez baterije"? Apple razvija punjenje preko WiFi-ja

Ostati "bez baterije" jedan je od najvećih strahova modernog doba. Većina nas pazi da im je mobilni telefon napunjen, a neretko sa sobom nosimo i punjače. Ipak, svemu tome uskoro bi mogao da dođe kraj.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 29.04.2017.

08:25

Nikad više
Foto: Gettyimages

Kompanija Apple trenutno istražuje mogućnosti bežičnog punjenja mobilnih telefona i ostalih uređaja preko Wi-Fi-ja, mobilne mreže pa čak i signala sa satelita, piše Daily Mail.

Tehnologija podrazumeva korišćenje elektromagnetnih talasa na visokim frekvencijama, koji se do uređaja usmeravaju putem posebnih antena. Energiju potrebnu za punjenje proizvodi bazna stanica koja "uspostavlja kontakt" s uređajima.

"Ideja bežičnog punjenja je jedan od naših prioriteta i nije novost. Prva istraživanja obećavaju, ali je neophodno sprovesti dodatna istraživanja", navodi Apple.

S obzirom na to da u poslednje vreme svi premium uređaji nalikuju liče jedni na druge, priča se da bi upravo punjenje preko bežičnih mreža mogla da bude jedna od revolucionarnih funkcija novog iPhonea koji stiže u septembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: