Repka Pi je ruska verzija Raspberry Pi 3 mini računara

NPO RainbowSoft, podružnica Skolkovo Innovation Center-a i NPO Intellect su objavili da su kreirali sopstveni minijaturni računar sa jednom pločom, čija je namena da zameni popularni Raspberry Pi 3.

Izvor: B92

Sreda, 17.08.2022.

13:00

Default images

U saopštenju ruskih kompanija se navodi da Repka Pi, poput britanskog Raspberry Pi 3 mini računara ima funkciju da obavlja veliki broj zadataka, kao i da se koristi u svrhe edukacije.

Pored toga, računar se može koristiti kao osnovna ploča za druge uređaje i industrijske sisteme, za upravljanje i prikupljanje podacima, kao i za prenos podataka.

Repka Pi koristi Allwinner H5 (CPU + GPU) jezgra za ARMv8 Cortex-A53 1.3GHz procesor, kao i Mali 450 MP4 grafički adapter. Krasi ga i 1GB SDRAM DDR3 (1333 MHz).

Mini računar ima 1 x CSI-1 video ulaz za povezivanje kamere, kao i HDMI video izlaz. Koristi 100 MW RJ45 mrežu, dok je za bežičnu konekciju zadužen Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac i Bluetooth 5.0.

NPO RainbowSoft planira da sa proizvodnjom Repka Pi mini računara počne u oktobru ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: